Denk het geld gewoon weg!

beekeeping-4232534_1920Doe eens gek en doe alsof geld helemaal niet bestaat. Kun je dat? Of stel je voor dat je genoeg hebt om alles te doen wat je graag zou willen. Ik durf te wedden dat jouw leven er heel anders uitziet dan nu. Naar welke innerlijke stem luister jij?

De criticus

Dat kan niet! Dat is onrealistisch! Je hebt nu eenmaal geld nodig om te leven. Doe maar gewoon. Een wereld creëren waarin de machtspositie van het geld wordt doorbroken en mensen met elkaar samenwerken en gelukkiger worden? Dat lukt nooit… Als de mensen in mijn omgeving het niet tegen me zeggen dan is het wel mijn innerlijke stemmetje die mij streng toespreekt en zegt dat ik verstandig moet zijn. De hypotheek moet betaald worden en dus moet ik activiteiten uitvoeren die geld opleveren, ook al beleef ik daar geen voldoening aan. Ik word soms moe en moedeloos van dit stemmetje.

De dromer

Gelukkig is er ook nog een andere innerlijke stem die mij geruststelt, bemoedigend toespreekt en telkens weer uitnodigt en inspireert om verder te gaan. Een kracht die ervoor zorgt dat ik voldoende heb om van te leven en de tijd om te ontwikkelen en te creëren. Een gids die mij attendeert op allerlei mooie iniatieven van andere mensen. Deze initiatieven zijn weliswaar nog klein en verborgen, maar zodra de wereld ontwaakt en de dualiteit is overwonnen, zullen deze mensen gezamenlijk een geweldige synergie gaan creëren is voorspeld.

De denker

Waarom nemen wij geld zo serieus in ons leven? Geld is iets dat door mensen is verzonnen. Het was oorspronkelijk bedoeld om gemakkelijker met elkaar te kunnen ruilen. Het was de bedoeling dat de energie hierdoor juist sneller kon gaan stromen. In de huidige maatschappij biedt het geld maar al te vaak geen gemak maar creëert het eerder blokkades. Onze keuzes worden, direct of indirect, voor een groot deel bepaald door het geld. We zitten als het ware met z’n allen gevangen in het geldsysteem. Creativiteit en talenten van mensen blijven hierdoor onbenut. Dat is nooit de beoogde functie van het geld geweest.

De doener

Daarom probeer ik te doen alsof de beperkende factor van het geld niet bestaat. Ik voel, denk, beleef en creëer gaandeweg mijn leven dat ik in gedachten heb. Ik maak telkens kleine stapjes in de juiste richting. Net als bij het ontrafelen van een kluwen wol knip ik iedere dag geduldig enkele draadjes door, net zo lang tot de kluwen uit elkaar valt en mijn droom werkelijkheid word…

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s