De ontbrekende puzzelstukjes..

puzzle-2048252_1920Ken je dat gevoel van teleurstelling als blijkt dat er een aantal stukjes ontbreken op het moment dat je een legpuzzel bijna klaar hebt?

Niemand beschikt in z’n eentje over de totale waarheid. Geen enkel individu komt tot volledige zelfontplooiing zonder samenwerking in wederzijdse afhankelijkheid met anderen. Niet één religie of levensovertuiging predikt het ware en allesomvattende geloof. Allen beschikken zij slechts over een aantal puzzelstukjes van het grote geheel.

Op dit moment leven veel mensen nog in een belevingswereld van tekorten. Dat is logisch want er ontbreken een groot aantal puzzelstukjes in hun individuele puzzel waardoor zij het complete beeld niet kunnen zien. Bang als ze zijn dat anderen aan de haal gaan met hun puzzelstukjes, bouwen zij een strategisch en cognitief bolwerk rondom hun ware zelf en kleuren de ontbrekende delen zelf in.

We kunnen dit wel doorbreken en allemaal over een complete puzzel beschikken. Er is een oplossing maar die vraagt veel moed. Namelijk het lef om onze losse puzzelstukjes met elkaar te delen en samen de wereldpuzzel compleet te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s